Prysmian helpt “de Zonnebloem”

27 november 2019

Een bont gezelschap van Italianen, Argentijnen, Zweden en Nederlanders trad op 26 november in de ochtend aan om ons op de Zonnebloem te assisteren. Eerst een hollands bakje koffie om wakker te worden, daarna aan de slag.

Willy en Aris fungeerden als groepsleiders. We hebben hen uitgelegd wat kweekgras is en verteld hoe belangrijk we het vonden dat het verwijderd wordt voor de spitmachine er overheen gaat, die zal namelijk de wortels stukslaan. Kweekgras is winterhard en de kleine stukjes zullen de vorst overleven en volgend voorjaar in alle hevigheid opnieuw ontkiemen en dan hebben we nog veel meer dan nu.

De groep heeft hard gewerkt en een behoorlijk gedeelte van de tuin schoongemaakt. Het was heel leuk te zien dat de mensen samen werkten hoewel ze elkaar eigenlijk helemaal niet kenden.

Intussen heeft Gerrit met behulp van een paar stevige heren het groene schuurtje voorzien van (voor ons) nieuwe kastjes zodat alles daar een eigen plek kan krijgen. Nu is het maar een zootje ongeregeld.

Na nog wat eten enĀ  drinken is de groep weer vertrokken richting Prysmian.

De stemming was opperbest, het weer was heerlijk om te werken en de mensen vonden het een fijne afwisseling om lekker buiten te zijn.

Voor herhaling vatbaar.!

Eelkje.

 

Deel dit: