vrijwilliger worden

De vrijwilligers op de tuinlocaties vormen gezellige teams. Er zijn gezamenlijk activiteiten voor alle vrijwilligers, zoals een startborrel, excursies, slotavond en een winteravond. Ook het bestuur van de Stichting bestaat uit vrijwilligers.

Het is leuk en gezellig werk: buiten, met natuur, met kinderen en met andere vrijwilligers. Dus als je je aangetrokken voelt tot onze doelstelling en geïnteresseerd bent in werk op een tuin of in het bestuur: je bent van harte welkom om kennis te maken.

We zijn in het bijzonder op zoek naar:

Coördinator voor “de Zonnebloem”  en “de Boterbloem” 

Het werk omvat het coördineren van de werkzaamheden op de tuin. Er is veel vrijheid om dit zelf in te vullen in afstemming met het team. Je hebt ervaring  met tuinieren en organiseren, je kan met kinderen omgaan en bent bereid er de nodige tijd in te steken (hoeveel is afhankelijk van de taakverdeling).

Begeleiden van kinderen of algemene tuinwerkzaamheden

Op elke tuin is er verloop en zijn nieuwe vrijwilligers altijd van harte welkom. We zoeken vooral mensen, die bereid zijn om kinderen te begeleiden (ongeveer 4 uur per week).  Maar er is ook behoefte aan mensen, die willen helpen met algemeen tuinonderhoud, en losse klussen en projecten. Je hoeft niet vooraf groene vingers te hebben, die kun je kweken in het werk.

Bestuursleden

Het bestuur van de Stichting Kindertuinen Delft heeft de algemene leiding over de 4 Delftse kindertuinen en doet ondersteunend werk. We zoeken versterking met mensen, die in deze rol het werk op de kindertuinen willen ondersteunen. De taken in het bestuur worden naar wens/aanleg en in overleg ingevuld: voorzitter, secretariaat, contacten met tuinen en vrijwilligers, nieuwe activiteiten, werving van kinderen, medewerkers en sponsors, publiciteit, etc. Het meeste werk kan in de avonduren gebeuren.

Voor informatie neem contact op via vrijwilligers@kindertuinendelft.nl