Eelkje de Jong benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

28 april 2021

De ABC kerk en de Kindertuinen Delft hebben Eelkje voorgedragen en afgelopen maandag werd ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau! Nogmaals gefeliciteerd Eelkje!

Eelkje werkt al meer dan 30 jaar als vrijwilligster bij kindertuin De Zonnebloem in Delft. Ze heeft de algehele leiding op de tuin, coördineert de vrijwilligers, kweekt planten en bloemen, begeleidt kinderen en organiseert educatieve activiteiten. Ze geeft iedereen, kinderen en grote mensen, meteen het gevoel thuis te zijn. Dat is haar grote kracht: mensen zien en aandacht geven, gastvrij zijn.

Ze zette zich ook in voor nieuwe Nederlanders, door hen wegwijs te maken in Nederland en mee te laten helpen als vrijwilliger op de tuin. Ze stond open voor experimenten: peuters op de tuin, ruimte geven aan leerlingen voor een maatschappelijke stage en meedoen met Brede School-programma’s.

Verder was Eelkje tot 2010 maar liefst 27 jaar actief als coördinator in het zondagsschoolwerk voor de ABC Kerk Delft. Tot op de dag van vandaag maakt ze op zondag ook de boeketten voor in de kerk en zorgt ze voor koffie en thee. Daarbij heeft ze voor iedereen een luisterend oor en heeft ze een bemoedigend woordje.

Deel dit: