Demonstratie in Tanthof: houd de scholen op hun plek

7 november 2019

Zondag 17 november organiseren Stichting behoud het park, Natuurlijk Delfland, Kinderboerderij Tanthof, Waterspeeltuin Tanthof en Stichting Kindertuinen Delft een demonstratie onder de leus: Houd de scholen op hun plek.

Hiermee willen de initiatiefnemers de gemeente vragen een alternatief te onderzoeken voor de plaats waarop een nieuwe basisschool moet komen. Dit alternatief houdt in dat de twee basisscholen in Tanthof Oost en Tanthof West op hun plaats blijven en dat op deze huidige locaties nieuwe scholen worden gebouwd (herbouw). Tot nu toe heeft de B&W van Delft geweigerd dit idee te onderzoeken.

De organisatoren nodigen bewoners, ouders, kinderen en alle andere geïnteresseerden uit om op 14:00 uur naar het Abtswoudsepark te komen (keerlus tram- en bushalte) en iets groens en/of boerderij-achtigs aan te trekken of bij zich te hebben. Vandaar uit wandelen we naar de kinderboerderij, waar de actie feestelijk wordt afgesloten. Daar start ook een kaartenactie, waarmee we de gemeenteraad willen aanmoedigen ons alternatief mee te nemen in het haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Delft.

De gemeente wil slechts twee locaties voor de nieuwe basisschool onderzoeken: het Abtswoudsepark (bij het Vietnampad) en de Kinderboerderij, waterspeeltuin Tanthof en kindertuin De Boterbloem.

Deze zorgen ervoor:

– dat het groene karakter van Tanthof onherstelbaar wordt beschadigd.

– dat mooie groene speelterreinen verdwijnen.

– dat er verkeerschaos ontstaat op omliggende wegen.

– dat de reistijd langer wordt, met meer risico’s voor ouders en kinderen.

– dat er een zeer grote (kindonvriendelijke) megaschool ontstaat.

– dat de verplaatsing of verdwijnen van kinderboerderij, waterspeeltuin en kindertuinen zal plaatsvinden

Kaartenactie en demonstratie hebben als doel de gemeenteraad aan te zetten tot serieus overwegen en onderzoeken van de mogelijkheid scholen op de bestaande locaties te herbouwen.

Deel dit: