Wortelsoepje met exotisch smaakje

Wat heb je nodig voor 4 personen:
* 800 gr wortelen (winter/bospeen)
* 200 ml kokosmelk (blikje/pakje)
* 1 ui
* 1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
* 1 kruiden/groenten bouillonblokje
* 1 à 2 cm gemberwortel
* 1 theelepel zout
* peper uit de molen

1. Schil of schrap de wortels, snij de eindjes er af en snij de rest in kleine plakjes.
2. Fruit zachtjes de ui en gember in een soeppan.
3. Voeg er zo’n 600 ml water bij samen met de kokosmelk, komijnpoeder, zout, beetje peper en het bouillonblokje. Roer alles goed door elkaar.
4. Zet het vuur hoog en wacht tot het kookt (=wanneer je kleine belletjes ziet) en laat de soep op het kleinste pitje 15-20 min. heel zachtjes koken. Prik met een vork of de wortel helemaal zacht is en uit elkaar valt. Dan is de soep goed. Zo niet: de soep nog iets langer laten koken.
5. Doe het vuur uit en laat de soep even afkoelen (hete spetters bij pureren is niet fijn).
6. Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is. Is de soep te dik? Scheutje water er bij.Proef of er nog extra zout of peper bij moet.
7. Eventueel 1 eetlepel limoensap erdoor roeren en garneren met wat verse koriander in de kom bij het opdienen. En nu smullen maar.

Deel dit: