Welkom bij de Delftse Kindertuinen!

Vrijwilliger worden

Het werk bij de Sticthing Kindertuinen wordt verricht door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn in het seizoen een dagdeel op de tuin werkzaam. In sommige perioden komt daar - naar beschikbaarheid - extra werk bij.

Het begeleiden van kinderen kost ongeveer 3 uur per week.  De kinderen komen 1 , 5 uur tuinieren na schooltijd. 

Er zijn ook vrijwilligers die zich alleen inzetten voor onderhoud en zijn daardoor minder gebonden aan vaste werktijden. Elke nieuwe vrijwilliger wordt goed begeleid en heeft alle ruimte zich verder te ontwikkelen in de gevraagde werkzaamheden. 


De medewerkers op de tuinlocaties vormen gezellige teams. Soms zijn er gezamenlijk activiteiten (facultatief) voor alle tuinmedewerkers, zoals een startborrel, excursies, slotavond en een winteravond. Ook het bestuur van de Stichting bestaat uit vrijwilligers. 

Het is goed en gezellig werk: buiten, met natuur, met kinderen en met collega’s. Dus wie zich aangetrokken voelt tot onze doelstelling en het werk op een tuin of in het bestuur, en minstens een dagdeel te besteden heeft: je bent van harte welkom om kennis te maken.

We zijn in het bijzonder op zoek naar:

Coördinator voor De Zonnebloem (m/v) en de Sleutelbloem (m/v)

De coördinatoren van onze tuinen de Sleutelbloem en de Zonnebloem willen een stapje terug doen. We komen graag in contact met mensen die interesse hebben in deze boeiende en belangrijke posten. Het werk omvat het coördineren van de werkzaamheden op de tuin en het leiding geven aan de andere medewerkers. Er is veel vrijheid om dit zelf in te vullen in afstemming met het team. Hij/zij moet ervaring hebben met tuinieren, met kinderen kunnen omgaan en bereid zijn er de nodige tijd in te steken (hoeveel is afhankelijk van de taakverdeling).

Medewerkers op de tuinen

Op elke tuin is er verloop en zijn nieuwe vrijwilligers altijd van harte welkom. We zoeken vooral mensen, die bereid zijn om kinderen te begeleiden (ongeveer 3 uur per week).  Maar er is ook behoefte aan mensen, die willen helpen met algemeen tuinonderhoud, en losse klussen en projecten. Je hoeft niet vooraf groene vingers te hebben, die kun je kweken in het werk.

Bestuursleden

Het bestuur van de Stichting Kindertuinen Delft heeft de algemene leiding over de 4 Delftse kindertuinen en doet ondersteunend werk. We zoeken versterking met mensen, die in deze rol het werk op de kindertuinen willen ondersteunen. De taken in het bestuur worden naar wens/aanleg en in overleg ingevuld: voorzitter, secretariaat, contacten met tuinen en vrijwilligers, nieuwe activiteiten, werving van kinderen, medewerkers en sponsors, publiciteit, etc. Het meeste werk kan in de avonduren gebeuren.

Voor informatie neem contact op via info@kindertuinendelft.nl of 0152122233 .