Welkom bij de Delftse Kindertuinen!

Bladluis

Bladluis mee op excursie bij UrbanFarmers

In Den Haag staat op het dak van de oude Philipsfabriek de stadsboerderij "UrbanFarmers" oftewel “UF002 De Schilde”, waar 90 ton vis en 45 ton groenten wordt gekweekt en geteelt. De voedingsstoffen die vrijkomen bij de visproductie, worden hergebruikt voor de groententeelt. De planten daarentegen zuiveren op hun beurt het water voor de visteelt. Dit systeem heet "Aquaponics".

De beleving van de aanwezige vrijwilligers: Alvorens men naar binnen ging, moesten we even wachten tot de groep compleet was.

Na een zeer enthousiaste introductie van onze gastvrouw en een verkleedpartij hebben we een rondwandeling gemaakt langs de vissen en het waterfiltersysteem behorende bij de visteelt. Vervolgens was het verblijf van de groententeelt aan de beurt, de kassen, waar wij een kropje sla en een heerlijk tomaatje gingen oogsten.

Aan het eind van deze rondwandeling door de kas hebben wij geproeft van diverse producten van de UrbanFarmers. Dat was erg lekker en mogen wij spreken van een gelaagde excursie met dank aan degenen die het hebben georganiseerd!

Openavond 2017

Ieder jaar houden de vier tuincomplexen van de Stichting Kindertuinen Delft een openavond. Een ieder die belangstelling heeft in de kindertuinen, kan zien wat de kinderen, onder leiding van de enthousiaste leiding, de laatste tijd hebben geleerd en gedaan.
Veel ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden zijn dan ook langsgekomen. De kinderen legde, aan wie er belangstelling voor had, uit wat dit allemaal was. 
Eén van de vele belangstellenden was onze bladluis, die aan alle vier de complexen een bezoek bracht. 
Wat hem dit jaar opviel, was dat de vier complexen elk een eigen karakter hebben.
De Boterbloem is een natuurtuin, waar men zorgt dat het een leuke tuin is, maar waar ze de natuur zoveel mogelijk haar gang laat gaan.
De Zonnebloem is duidelijk een tuin waar de bloementjes een zeer belangrijke plaats innemen. Het is dan ook een lust voor het oog om de bloemenpracht te aanschouwen.
De Sleutelbloem is een tuin, waarvan bladluis nostalgische gevoelens kreeg. Toen hij in zijn jongere jaren zelf een schooltuin had, tuinde men net als nu.
De Goudsbloem is een tuin, waar bladluis al jaren enthousiast over is. Alles staat keurig in een lijn en er is met wat moeite onkruid te vinden.
Van alle vier de tuincomplexen was bladluis zeer onder de indruk en wil iedereen, maar zeker de kinderen een pluim geven voor hun prestaties!