Welkom bij de Delftse Kindertuinen!

Poep scheppen voor Kindertuinen Delft!

13 december 2018

DELFT - Hoe staat het met de crowdfundingscampagne en de actie 'zwemmen voor poep' van de Kindertuinen Delft? Ik hoor het u denken. Door Ruud Stift (Delft op Zondag) 

Eind november werd het 'vervolg' in gang gezet: poep scheppen oftewel het verspreiden van de mest over de kindertuinen. Met recht een waar spektakel!

Een enthousiaste Esther Bakboord vertelt: "Om 9.00 uur kwamen de eerste medewerkers van Exact software binnen stappen met hun kaplaarzen. Een deel van de groep kwam uit België en was voor 6.00 uur al vertrokken om mest te komen scheppen! Het was een internationaal en gemêleerd gezelschap.

Frans Alebregtse, die onze crowdfundingscampagne steunde door zwembad Kerkpolder voor 'zwemmen voor poep' beschikbaar te stellen, kwam met drie medewerkers mee scheppen. Ineens was 'het' daar: over het smalle paadje kwam boer Jan Duijndam van Hoeve Biesland met zijn enorme tractor en grote aanhanger. Eigenlijk best een spannend moment, de sfeer was geladen met een soort van kinderlijke vrolijkheid. Er werd gelachen en gegniffeld: 'Daar komt onze poep, hihi!' En de poep kwam! Indrukwekkende 'shit'. Niet iedere dag wordt er een grote bak dampende poep voor je voeten leeg gekiept. Het scheppen kon beginnen! Het werken op het land was voor niemand dagelijkse kost. Van in kostuum tot diep over de enkels in de stront, haha. De lol hing met de mestgeur continu samen in de lucht. Er deden zich vele hilarische momenten voor. Het verspreiden van 25 kuub mest betekende fysiek flink aanpoten, de muziek op de achtergrond zorgde ervoor dat de groep scheppers een gezellig, ritmisch tempo aan hielden in de vrieskou. Het flaconnetje van 'iets sterkers' door de koffie deed ook zijn werk. De gevarieerd samengestelde lunch, van vegetarisch tot halal alsmede oerhollands (erwtensoep en roggebrood met katenspek), werd met gejuich ontvangen door de hongerige scheppers. Daarna natuurlijk weer de hoop op en scheppen!

Djordie van Luciano Ijssalon verblijdde de scheppers met heerlijke oliebollen, dat gaf direct weer energie. Na afloop konden we terug kijken op een vruchtbare dag. Tevreden, blij en dankbaar. Dankzij betrokkenheid van vele partijen kunnen de kindertuinen in 2019 hun hekken weer openen. Met goede hoop voor genoeg structurele subsidie en ondersteuning in 2020. Nogmaals, iedereen ontzettend bedankt!" Bekijk de super leuke video