Welkom bij de Delftse Kindertuinen!

"Zwemmen voor poep" zeer geslaagd

31 oktober 2018

Zwemmen voor poep, een dag met een gouden randje.'

Het was één groot feest van blijheid.
Er waren meer dan 60 zwemmers, het was een warm bad van betrokkenheid. De sfeer was opgetogen en vrolijk, uitbundig zelfs. Zo van: 'die poep gaan we eens even bij elkaar zwemmen!'.

Er waren vijf banentellers en een hoofdtelleider, die de verantwoordelijke en intensieve taak hadden om de vele koppies met genummerde badmutsen te turven.
Binnen een uur zijn er maar liefst 2832 banen gezwommen, dat is meer dan 70 kilometer. Bijna het driedubbele van wat we nodig hadden!

De sponsors Hoeve Biesland, Exact, Idenburg Car Solutions en IJssalon Luciano hadden naast het sponseren medewerkers vrij gegeven om in een team van het bedrijf mee te zwemmen.

Vrijwilligers van de kindertuinen zwommen mee en zaten op de tribune om aan te moedigen. Kinderen waarvan de school een studiedag had voor de docenten waardoor ze erbij konden zijn, zwommen mee. Opa's, oma's, ouders, vrienden, buren, kinderen van vrijwilligers maar ook onbekenden die het nieuws via de media hadden opgepikt en wilden bijdragen, noem maar op. Het zwembad was afgeladen!

Nog veel meer mensen hadden mee willen zwemmen maar konden niet vanwege het tijdstip onder werk- en schooltijd.
Wij waren heel blij dat zwembad Kerkpolder een tijdsblok voor ons had om hun wedstrijdbad gratis voor ons open te stellen! Ook hun ondersteuning tijdens het evenement was geweldig.

De speaker Bruun van der Steuijt babbelde het hele evenement gezellig aan elkaar.

Verschillende fotografen en de pers waren aanwezig.

Het was een evenement waar ik met een grote lach en een heel warm gevoel aan terug denk. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de mensen was overweldigend.

het was een dag met een gouden randje, ik ben blij dat ik het heb mogen en kunnen organiseren.
Ik bedank ook een ieder die hier aan heeft bijgedragen want zoiets moois en bijzonders kun je alleen met elkaar creëren.

Esther Bakboord