Welkom bij de Delftse Kindertuinen!

Week 30 'Tropisch tuinieren' Goudsbloem

26 juli 2018

Hallo Tuinelfen en stoere kabouters 

Wat een temperaturen! Voor mooi zomerweer hoeven we niet op vakantie naar het buitenland dit jaar! Er zijn ook nog best veel kinderen naar de tuin gekomen en er is ook heel wat vervanging geregeld! Goed hoor!

We zagen opa's en oma's, tantes, broers en ze vonden het eigenlijk allemaal heel leuk zo even op de tuin bezig te zijn. Wel in de 'tropenstand' want het is heel belangrijk dat je rustig aan doet en je aanpast aan de temperatuur! Er moest natuurlijk heel veel water gegeven worden. De vrijwilligers van de tuin zijn hier ook door de week heel veel mee bezig. Je snapt dat met deze droogte en temperaturen tien gietertjes op dinsdagochtend lang niet genoeg zijn.

Er werd weer het een en ander geoogst. Koolrabi, bosjes peterselie, courgette, sla, de laatste andijvie. Ik zag van alles met een lach meegenomen worden. Er werden ook mooie boeketjes gemaakt. Die gaan zeker weer een lach brengen als je ze thuis mooi in een vaas ziet staan.

Als we op de tuin vertellen over de situatie van de kindertuinen en dat ze misschien niet meer kunnen blijven bestaan, dan schrikken de mensen en valt hun mond van grote verbazing soms heel ver open. Dat snappen we wel.
'Geen subsidie meer???' 'Zo iets moois, zo een fijne en bijzondere leer- en genietplek afschaffen?!' 'Wie heeft dat bedacht?!???' zijn reacties die we krijgen.

Het liefst willen ze gelijk al doneren en beginnen gelijk mee te denken om de tuintjes te laten blijven bestaan. Dat is fijn en daar zijn we heel blij mee! We blijven jullie daarom ook op de hoogte houden over onze crowdfundingactie die zondag 23 september feestelijk gaat beginnen.

We tuinieren nu iedere dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur.
Kun je zelf niet, regel dan dat opa of oma of buurvrouw of wie je wilt voor je tuintje zorgt. Wij willen niet dat je tuintje verpietert in de vakantie!

Dat was het weer voor deze keer, we zien jullie volgende week weer! 

Tot dinsdagochtend! Lieve groetjes van Essiebessie en de andere Goudsbloemen.