Welkom bij de Delftse Kindertuinen!

Week 29 'Kippen, crowdfunding, courgettes en sla' Goudsbloem

26 juli 2018

Hallo Tuinelfen en stoere kabouters. Het was weer gezellig op de tuin. Oma's, opa's, broers, zussen en vrienden kwamen helpen om de tuintjes in de vakantie verzorgen. Dat ging hartstikke goed!

Door het warme weer en de lange droogte moest er veel water gegeven worden. De kinderen die er zelf waren hebben nog het een en ander geoogst. Er ging wat koolrabi, peterselie, lollo rosso sla, andijvie en courgette mee naar huis. Er waren een aantal hele grote courgettes, die zijn wel heel erg gaaf en zorgen vaak voor een grote lach en vrolijke blijheid.

De kippen hadden ook wel zin in een vakantie. Een paar waren ontsnapt en maakte gezellig een tripje door de tuin. We hebben ze snel gepakt want ze haden alle restaurantjes met sla en andijvie snel gevonden. Logisch natuurlijk daar hoefden ze maar een kippeneindje voor te lopen.

De kruiwagen blijkt een favoriete plek van de vlinders. Ook deze week zaten ze daar weer mooi te wezen. In de schaduw was het goed vertoeven. Maar ook in de zon was het fijn op de tuin te zijn. De bloemen kleuren de tuin zo mooi en de zonnebloemen worden steeds groter. Ze staan als zonnetjes aan de hemel te stralen en de vogels genieten van hun zaden.

Ik heb jullie al verteld dat de kindertuinen geen subsidie meer krijgt. We willen natuurlijk heel graag dat de tuintjes blijven bestaan. Om geld en steun voor de tuintjes te krijgen gaan we daarom aan crowdfunding doen. Crowdfunding is een hippe manier om bijvoorbeeld geld en hulp in te zamelen. Vrijwilligers zijn ook altijd hard nodig vooral op de andere tuinen. Daar vragen we dan ook aandacht voor.

De Kick-off van onze crowdfunding is op zondag 23 september. We willen hier een leuk, gezellig en speciaal moment van maken.
We organiseren daarom met de vier kindertuinen in Delft een fietstocht langs de vier tuinen. Zo kun je de andere tuinen ook eens zien en op alle tuinen wordt een leuke activiteit georganiseerd en kun je iets lekkers eten en drinken. Iedereen mag meedoen! Iedere familie kan dan een route- en stempelkaart kopen voor €5 die op iedere tuin wordt afgestempeld en je kunt daar nog prijsjes mee winnen ook! Je hoeft natuurlijk niet langs alle tuinen te fietsen, dat kun je helemaal zelf kiezen.

We gaan nog veel meer leuks doen maar de details daarover volgen nog. Vanaf de Kick-off gaan we zes weken campagne voeren om zoveel mogelijk geld in te zamelen en bekendheid te geven aan onze mooie tuinen. We hopen dat dit zo een succes wordt dat de kindertuinen kunnen blijven bestaan en dat hier structurele ondersteuning en sponsoring uit voortvloeit.

We vinden het heel spannend en hopen dat iedereen ons zal helpen! Als ik meer weet laat ik het jullie weten!

We tuinieren nu iedere dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Kun je zelf niet, regel dan dat opa of oma of buurvrouw of wie je wilt voor je tuintje zorgt. Wij willen niet dat je tuintje verpietert in de vakantie!

Dat was het weer voor deze keer, we zien jullie volgende week weer! Tot dinsdagochtend!

Lieve groetjes van Essiebessie en de andere Goudsbloemen.