Welkom bij de Kindertuinen Delft!

Nieuws

Petitie voor behoud Kinderboerderij Tanthof en Kindertuin "de Boterbloem"

15 november 2020

Vanwege de ontwikkelingen rond de scholenschuif in Tanthof (zie: besluit gemeente ) hebben we een petitie online gezet om te laten zien dat we voor het behoud van de Kinderboerderij Tanthof en de kindertuin “de Boterbloem” zijn. Dit is een samenwerking tussen het bestuur van de Kinderboerderij Tanthof en het bestuur van de Kindertuinen Delft. We denken dat er onvoldoende gebied overblijft voor de kinderboerderij Tanthof en de kindertuin “de Boterbloem”,  mocht er een nieuwe school komen …
Lees meer


Film "de Schooltuin" in filmhuis Lumen

22 oktober 2020

Tijdens de herfstvakantie wordt de film "de Schooltuin" in het filmhuis Lumen getoond in het Cinekid 2020.  In deze film kijk je mee door de ogen van een groep kinderen die een jaar lang aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten, fruit en bloemen. Van de makers van  De Wilde Stad . Kinderen krijgen na de film een Goodiebag met ondermeer  een folder en aanmeldflyer van de Kindertuinen Delft.
Lees meer


Onze pompoenen klaar voor Halloween!

16 oktober 2020

Het is een erg leuke traditie in oktober op de kindertuin "de Boterbloem". Al een aantal jaren komt Jeroen de Bruin van de Jumbo in oktober vier super grote pompoenen halen om te gebruiken als decoratie voor Halloween in alle vier Jumbo winkels in Delft. Deze week heeft hij ze opgehaald en de pompoenen in de spotlights gezet! De Jumbo is sponsor van de Kindertuinen Delft. 
Lees meer


Exact helpt mee op "de Sleutelbloem"

3 oktober 2020

Op donderdag 24 september heeft het bedrijf Exact meegeholpen met het omspitten van de composthoop en het repareren van het hek aan de slootkant van de tuin. Na afloop een lekkere bak soep. Bedankt!
Lees meer


Mooie donatie voor de Kindertuinen Delft

29 september 2020

Op dinsdag 15 september bezocht oud gemeentesecretaris Hans Krul de kindertuin “De Boterbloem”. Hij kwam niet met lege handen . Zijn bezoek had te maken met zijn afscheid als gemeentesecretaris van de gemeente Delft . Hans werd tijdens een druk bezochte receptie in december bedankt voor bewezen diensten, maar had ook al bekend gemaakt dat hij i.p.v. cadeau’s graag een donatie wilde geven aan een goed doel. De keus viel op de Kindertuinen Delft! En Hans bedankte de collega’s als volgt : …
Lees meer


Polderdag op "de Sleutelbloem"

31 augustus 2020

Speciaal voor de jeugd (leeftijd 8 t/m 12 jaar) werd gisteren een actieve polderdag georganiseerd, waar kinderen de natuur konden beleven. Ook de Kindertuinen Delft deed mee. Om het half uur kwam een groepje van 10 kinderen langs om groente te ontdekken in de tuin. Het was een heel leerzame dag.    https://www.bieslanddagen.nl/polderdag-voor-kinderen/
Lees meer


Groente voor Voedselbank Delft

31 augustus 2020

Dit seizoen is er extra groente naar de Voedselbank gegaan omdat er wegens Corona minder kinderen zijn gaan tuinieren. Alle tuinen hebben bijgedragen met sla, andijvie lollo rosso, kolen, aardappelen, etc. Super!
Lees meer


Open avond op de Boterbloem

14 juli 2020

Vorige week maandag 6 juli was  de jaarlijkse openavond op een van de kindertuinen van de Kindertuinen Delft en wel bij "de Boterbloem". Er was een looprichting uitgezet waarbij men zo weinig mogelijk elkaar in de weg liep, vanwege het corona-virus. Er kwamen veel ouders kijken naar de tuinen. Kinderen lieten vol trots hun tuintje zien.  
Lees meer


De Eglantier Voorhof tuiniert weer op de Zonnebloem

19 juni 2020

Gisteren zijn de kinderen van de Eglantier Voorhof dit seizoen voor het eerst naar de Zonnebloem gekomen!. Vanwege Corona was het niet eerder mogelijk.  Dankzij de super inzet van de vrijwilligers van de Zonnebloem kunnen de kinderen weer tuinieren. De vrijwilligers hebben namelijk vanaf 8 april de tuintjes voor de kinderen ingericht en beheert, in de hoop dat de kinderen later in het jaar zouden komen.  Het was bijzonder leuk om de kinderen weer op de tuin te zien en mee te maken.
Lees meer


Aarbeien en een slimme els op de Boterbloem

19 juni 2020

Op de Boterbloem groeit een eigenwijze, of misschien wel heel slimme boom (els). Een plant, dus ook een boom heeft voeding nodig wat hij uit de grond moet halen. Een belangrijke bron waar dit o.a. in zit is regenwater. Maar in droge tijden is  dat wat lastig. Vandaar dat deze slimme boom dacht ik ga groeien in een regenwater ton. Altijd wel wat water aanwezig!! Een aardbei heeft veel warmte nodig om te groeien. Dit voorjaar was het  dus ideaal weer voor aardbeien. Een van …
Lees meer