Welkom bij de Kindertuinen Delft!

Nieuws

Geslaagde open avonden

12 juli 2022

Afgelopen week waren er open avonden op de Sleutelbloem, de Boterbloem en de Zonnebloem.  Op de Goudsbloem was al eerder een openavond gehouden. Ze waren geslaagd er was veel aanloop van ouders, vrienden, opa's en oma's. 
Lees meer


Exact op de Boterbloem

12 juli 2022

Exact heeft weer gehopen op de Boterbloem met allerlei werkzaamheden. Het was een zeer leuke dag en er werd veel werk verzet.
Lees meer


Open avonden

24 juni 2022

Open avonden, van harte welkom! Nog voor de zomervakanties beginnen houden alle kindertuinen een Open Avond. Op deze avonden nodigen de kinderen iedereen uit om een kijkje te komen nemen op hun tuintjes. Maar ook andere belangstellenden (basisschooldocenten, geïnteresseerden in vrijwilligerswerk, partijen die ons werk (willen) steunen, etc.) zijn van harte welkom om te zien hoe mooi het op onze kindertuinen is. De meeste Open Avonden vallen in de eerste week van juli. De …
Lees meer


De Oostpoortschool is begonnen

22 april 2022

Afgelopen donderdag is de Oostpoortschool met 34 kinderen voor het eerst gaan tuinieren op de Sleutelbloem. Erg leuk! Ook voor de Sleutelbloem en de Kindertuinen Delft. Nu heeft elke kindertuin in Delft een school.
Lees meer


Kweken op de Zonnebloem

17 april 2022

Op de kindertuinen wordt ook zelf gekweekt. Eelkje de Jong is kweekster op de Zonnenbloem in Tanthof Oost. Hier een blik op de jonge plantjes!
Lees meer


Het tuinseizoen is begonnen!

12 april 2022

Vorige week begon het tuinseizoen, helaas regende het en kon het niet op elke tuin doorgaan. Op de Goudsbloem is wel op dinsdagochtend getuinierd.  Deze week is het gelukkig een stuk aangenamer. 
Lees meer


Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil.

4 april 2022

Na super mooie dagen lag er opeens een laag sneeuw op de kindertuinen. 
Lees meer


De grond wordt gefreesd op de Zonnebloem

17 maart 2022

Op de vier kindertuinen wordt hard gewerkt om de tuinen klaar te krijgen voor 4 april, dan gaat het tuinseizoen beginnen. Afgelopen weekend is de grond van de kindertuin de Zonnebloem gefreesd. De grond werd in de winter geploegd en heeft daarna ruim 3 maanden kunnen rusten. Nu starten de acties voor het uitzetten van de tuintjes. Meten en compost uitrijden.
Lees meer


Stormen Dudley, Eunice en Franklin

22 februari 2022

Zo...was dat even schrikken! In de storm was op de Zonnebloem een laurierboom omgevallen, niet zo erg, er staan nog een aantal overeind. Veel erger was de ontdekking van een groot gat in onze kas. Een afgebroken golfplaat van achter een schuurtje was daar overheen gezeild en had een lelijke beschadiging in de kas gemaakt, jammer! We hebben het gelijmd en hopen dat het houdt want we zijn al druk doende met plantjes, prei, kool en peultjes, en die stonden er allemaal nog, gelukkig. Het voorjaar …
Lees meer


Op de Sleutelbloem wordt met houtsnippers gewerkt.

23 januari 2022

Op de Sleutelbloem verdiepen we de paden zodat de houtsnippers er niet van af rollen. Lekker gewerkt!
Lees meer